-täsmähaku

torstaina, elokuuta 08, 2013

Hönöt kesän 2013 koitoksissa - Jukolan viesti 2013


Hönöjen veljeskunta aktivoituu perinteisesti näin kesäaikaan. Tässä kevyt yhteenveto mitä on tapahtunut ja millaisin tuloksin.

Jukolan viesti 2013

Tämän vuoden Jukolassa Hönöjen kokoonpanosta puuttui  muutama pitkät ja pimeät osuudet jo vuosia  hirmuvauhdilla hoitanut takuumenijä (Antti ja Mikko). Toisaalta ilmassa oli mukavaa vanhojen partojen paluun henkeä, kun Kipi (2. osuus) ja Retu (3. osuus) palasivat komeasti pienen tauon jälkeen ruotuun.  Kokemus ja nuoruuden into yhdistyivät myös ainutlaatuisella tavalla, kun Nybergin "veljeksiä" oli joukkueessamme oikein kolmen sukupolven verran (4., 5. ja 6. osuus). Itse päätin karistaa sen elämäni ensimmäisen Vesivehmaan Jukolan peikon harteiltani starttaamalla liikkeelle aloittajana. Huolimatta muutaman nimimiehen poissaolosta, uskoimme että Riku ankkurina paikkaisi sen minkä kuusi edellistä viestinviejää olisivat tuhrineet - joka loppujen lopuksi osoittautuikin varsin oikeaan osuneeksi taktiikaksi sillä tarkennuksella että eipä kukaan mainituista kuudesta Rikua edeltävästäkään osuudesta pahemmin omalla "retkellään" erehtynyt harhailemaan. Erityismaininnan ansaitsee Rikun upean osuuden  (ankkuriosuuden kaikista 1383 juoksijasta 358:ksi nopein aika) lisäksi nuorimman Nybergin veljeksistä Franssin kaikkien aikojen loppukiri viimeiseltä rastilta maaliin. Hän oli oman osuutensa 1484 juoksijasta tuolla viimeisellä noin 200 metrin rastivälillä 32. nopein. Sprintteriainesta.

Jos et koskaan ole kokenut tai muuten vain tekee mieli muistuttaa mieleen avausosuuden tunnelmia, niin tätä lähemmäksi et fiilistä pääse muuten kuin astumalla lähtöviivalle: http://www.youtube.com/watch?v=PO3v5K6xx3k . Kannattaa kelata lähdön lisäksi erityisesti kohtaan 14:30, jossa itse olin reilut viisi minuuttia videon kaveria myöhemmin. Tuolloin melkoiseksi pullonkaulaksi muodostuneelle kaikille yhteiselle radiorastille oli kerinnyt kertymään jo satojen suunnistajien läjä. Siinä leimausvuoroa odotellessa/siitä taistellessa vierähti reilut viitisen minuuttia. Porukka piti hurttia huumoria yllä kajauttamalla mm. spontaanisti yhteen ääneen kolminkertaiset eläkööt ratamestarin oivalliselle rastijärjestelylle - avaus tarjoaa aina tapahtumia ja painui tälläkin kertaa osaksi unohtumattomia suunnistuselämyksiä !

Lopullinen sijoituksemme oli 1183. (kaikkiaan tuloksen sai 1383 joukkuetta 1630 ilmoittautuneesta)

Tilastonikkarina päätin suhteuttaa kehitystämme monivuotiseen kovaan kilpakumppaniimme "Reilut miehet havumetsien 2" -joukkueeseen. Hönöjen ensiesiintymisessä Asikkala Jukolassa 12 vuotta sitten  "Reilut miehet havumetsien 2"  tuli komeasti maaliin viimeisenä hyväksytyn tuloksen saaneena. Heidän ja Hönöjen välissä oli silloin sijoituksissa kaksi joukkuetta ja ajassa reilut pari tuntia. Nyt tulimme maaliin vajaat kahdeksan tuntia heitä ennen ja väliin mahtui tasan 200 kovakuntoista joukkuetta. Kehitystä on siis todistetusti tapahtunut, kun huomioi että tuo rakas kilpakumppanimmekin vielä kahdentoista vuoden jälkeenkin pystyi komeasti lähes minuutilleen samaan kokonaisaikaan kuin silloin joskus Asikkalassa.

- Hönöjen osuusajat ja sijoitus: http://results.jukola.com/tulokset/fi/j2013_ju/kilpailijat/1170/
- Kuvia tapahtumasta: https://plus.google.com/photos/103240095620239537586/albums/5892229674968447025




 (Joukkue valmiina koitokseen Rikua lukuunottamatta, joka huhupuheiden mukaan oli jo valmistautumassa aamun huippusuoritukseensa)


Ei kommentteja:

Rastilta rastille 2007-2011 (HouseRapReMix)